Desertai


 Tinginys su varškę


Ingredientai: 

400 g sausainių
400 g varškės
200 g  sviesto
150 g  cukraus su vanile
200 g  riešutų

  Gaminimas:

Sviestą patirpinti ir išsukti su cukrum. Tada supilti į varškę, ir sutrinti blenderiu. Gavosi tokia skysta masė be gumuliukų. Toliau susmulkinti sausainius ir riešutus. Viską sumaišyti šaukštu. Palikti pastovėti ~ 1 val. Ir tada suvynioti į maistinę plėvelę ir į kamerą. Kai sustingo - ragaukyte. Skanaus!




*****


Siurprizas

Ingredientai: 

Kondensuotas pienas, sutirštintas, 1 vienetas
Želė
, 2 vienetai
Grietinėlė
, 500 gramų
Želatina
, 25 gramai
Sausainiai
, pagal skonį
Vaisiai
, pagal skonį
Uogos
, pagal skonį

Gaminimas:

Padaryti dviejų spalvų želė atskiruose induose, atšaldyti ir atšaldytą supjaustyti gabalais.
Įvairiaspalvius vaisius supjaustyti kubeliais, sausainius sulaužyti.
Kremui suplakti sutirštintą kondensuotą pieną su grietine ir 1,5 stiklinėje vandens ištirpinta želatina.
Dėti paeiliui į taures sluoksnius: kremą; vaisius, uogas bei sausainius; želė gabaliukus.
Taip kartoti sluoksnius, kol bus sunaudoti visi ingredientai.
Paskutinis sluoksnis turi būti kremas, apibarstytas sausainių trupinukais.
Šaldyti desertą šaldytuve apie 10-12 valandų.
Skanaus!







*****





Lengvas vyšnių – jogurto desertas



Ingredientai: 

vyšnių
graikiško jogurto arba saldžios varškės
trapių sausainių
 Gaminimas:
Vyšnias nuplauti, nusausinti ir sąvaržėlės arba žiogelio pagalba išimti kauliukus. Sausainius sutrupinti. Desertiniam indelyje sluoksniuoti jogurtą su vyšniomis bei sausainiais. Ir viskas, kelios minutės ir desertas pagamintas. Skanaus!