Trinta saldziu bulviu sriuba
Ingredientai:
300g salžių bulvių (maždaug 1 vid. dydžio bulvė),
1/2 svogūno,
1 skilt. česnako,
1/2 svogūno,
1/2 v.š. šviežio smulkinto rosmarino (galima keisti džiovintu),
2 v.š. alyvų aliejaus,1 v.š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės bulvės,
1/2l daržovių sultinio,
juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas:
Bulves ir morką nulupkite, jas supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiai. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su 1 v.š. alyvų aliejaus ir sugrūskite (geriau grūstuvėje, bet galite ir šakute). Puode įkaitinkite likusį 1 v.š. aliejaus jame apie 5 min. apkepkite svogūną, česnaką ir rozmariną. Sudėkite sugrūstus pomidorus, morkas ir bulves ir viską dar pakepkite apie 5min. padruskinkite, papipirinkite. Supilkite sultinį ir virkite apie 30min.. Išvirusią sriubą supilkite į maisto smulkintuvą ir gerai susmulkinkite. Dar kartą supilkite į puodą ir užvirinkite. Patiekite pagardintą šaukštu lieso natūralaus jogurto arba šlakeliu tyro alyvų aliejaus. Skanaus!
*****
Viduržemio regiono daržovių sriuba
Ingredientai:
1 vid. dydžio baklažano,
1 v.š. alyvų aliejaus,
1 didelio svogūno,
1 mažos morkos,
1 nedidelio saliero lapkočio,
250g gerai sunokusių pomidorų,
1 v.š. alyvų aliejaus,
1 didelio svogūno,
1 mažos morkos,
1 nedidelio saliero lapkočio,
250g gerai sunokusių pomidorų,
3 vid. dydžio bulvių,
1 didelės raudonos paprikos,
1 l 500 ml daržovių sultinio,
1/2 a.š. džiovintų raudonėlių,
juodųjų pipirų,
druskos.
1 l 500 ml daržovių sultinio,
1/2 a.š. džiovintų raudonėlių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas:
Baklažaną supjaustykite kubeliais. Jei baklažanas labai tamsus, prieš
sumaišant su kitomis daržovėmis, jį reikėtų 5 min. pavirti pasūdytame
vandenyje, kitaip gali tamsiai nudažyti sriubą. Mano baklažanas buvo
labai šviesus, todėl aš jo neapviriau. Bulves ir papriką supjaustykite
kubeliais. Svogūną taip pat rupiai supjaustykite. Morką ir salierą
smulkiai sutarkuokite. Pomidorą smulkiai supjaustykite. Puode
įkaitinkite aliejų, jame apie 5 min. apkepkite morkas, salierą ir
pomidorus. Sudėkite bulves, papriką, svogūnus ir baklažaną. Viską dar
pakepkite apie 5 min., padruskinkite, papipirinkite, sudėkite džiovintus
raudonėlius. Supilkite sultinį ir virkite apie 20min. Skanaus!
*****
Kreminė grybų sriuba
Ingredientai:
4 šaukštai sviesto
svogūnas
400-500 g pievagrybių
4 šaukštai miltų
4 stiklinės vištienos sultinio
300 ml grietinėlės
žiupsnis krapų,
skrebučių.
Gaminimas:
Smulkintą svogūną ir pievagrybius pakepinkite svieste, berkite miltus,
pilkite karštą vištienos sultinį ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę,
užbarstykite kapotais krapais. Sriubą tiekite su skrebučiais. Skanaus!